WITAMY!!!, Tu możesz w prosty sposób dowiedzieć się: o naszych subiektywnych odczuciach wynikających z nieustannego degustowania naszych kaw, O najciekawszych propozycjach. Dodatkowo znajdziesz kilka uwag jak dbać o sprzęt czyli - co Ty a co My, O ekspresach, też nasze doświadczenia ale nie tylko nasze bo zasłyszane też.

Czyszczenie Spieniacza

Opublikowany: 2016-12-08 08:18
Ostatnia aktualizacja: 2020-02-03 16:34
ilość odwiedzin posta: 476

ZOBACZ TEŻ TU
Uwaga. Najpierw należy sprawdzić, czy rurka jest 
zimna: niebezpieczeństwo oparzenia.

Codzienne czyszczenie

Należy pamiętać o czyszczeniu przystawki Pannarello codziennie i po każdym użyciu, aby zapewnić higienę i przygotowywanie piany

mleka o idealnej konsystencji.

Po spienieniu mleka należy nalać niewielką ilość gorącej wody do pojemnika.

Wyjąć zewnętrzną część przystawki Pannarello i umyć ją w ciepłej wodzie.

Cotygodniowe czyszczenie

Cotygodniowe czyszczenie jest bardziej dokładne, ponieważ należy zdemontować wszystkie elementy przystawki Pannarello.

Należy wykonać następujące czynności związane z czyszczeniem:

1 Zdjąć zewnętrzną część przystawki Pannarello. Umyć ją w ciepłej wodzie.
2 Wyjąć górną część przystawki Pannarello z rurki wylotu pary/gorącej wody.

3 Umyć górną część przystawki Pannarello w świeżej wodzie.
4 Wyczyścić wilgotną ściereczką rurkę wylotu pary/gorącej wody przystawki Pannarello, aby usunąć resztki mleka.
5 Umieścić górną część w rurce wylotu pary/gorącej wody (sprawdzić, czy jest włożona do samego końca).
6 Założyć zewnętrzną część przystawki Pannarello.



Powrót