Czyszczenie Spieniacza
Ostatnia aktualizacja: 2020-02-03 16:34
ZOBACZ TEŻ TU
Uwaga. Najpierw należy sprawdzić, czy rurka jest zimna: niebezpieczeństwo oparzenia.
Codzienne czyszczenie
Należy pamiętać o czyszczeniu przystawki Pannarello codziennie i po każdym użyciu, aby zapewnić higienę i przygotowywanie piany
mleka o idealnej konsystencji.
Po spienieniu mleka należy nalać niewielką ilość gorącej wody do pojemnika.
Wyjąć zewnętrzną część przystawki Pannarello i umyć ją w ciepłej wodzie.
Cotygodniowe czyszczenie
Cotygodniowe czyszczenie jest bardziej dokładne, ponieważ należy zdemontować wszystkie elementy przystawki Pannarello.
Należy wykonać następujące czynności związane z czyszczeniem:
1 Zdjąć zewnętrzną część przystawki Pannarello. Umyć ją w ciepłej wodzie.
2 Wyjąć górną część przystawki Pannarello z rurki wylotu pary/gorącej wody.
3 Umyć górną część przystawki Pannarello w świeżej wodzie.
4 Wyczyścić wilgotną ściereczką rurkę wylotu pary/gorącej wody przystawki Pannarello, aby usunąć resztki mleka.
5 Umieścić górną część w rurce wylotu pary/gorącej wody (sprawdzić, czy jest włożona do samego końca).
6 Założyć zewnętrzną część przystawki Pannarello.
Powrót